Nyheter

Här ser du alla nyheter publicerade på Åklagarmyndighetens webbplats med den senaste nyheten överst.

 

Åklagare har beslutat frige den man som i går anhölls i Norrköping misstänkt för mord och försök till mord. Mannen är inte längre misstänkt för brott.
Chefsåklagare Torsten Angervåg anhöll under förmiddagen en man misstänkt för mord och försök till mord i centrala Norrköping den 26 november.
Överåklagare Mats Åhlund kommenterar ett aktuellt ärende där en åklagares beslut har ifrågasatts. Ärendet gäller en man som avlidit i samband med ett polisingripande.
Åklagarmyndigheten bedömer att cirka 30 personer, både åklagare och administratörer, kan lånas ut till Migrationsverket under en period på högst sex månader.
Vice chefsåklagare Hans Ihrman vid Riksenheten för säkerhetsmål har i dag fattat beslut om att lägga ned förundersökningen om förberedelse till terroristbrott.
Under oktober har ett flertal ddos-attacker genomförts mot Swedbank och Nordea.
Fyra personer har anhållits i Norrköping, misstänkta för förberedelse till rån den 24 november. Männen greps av polisen under tisdagen.
Åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål har i dag åtalat två personer misstänkta för terroristbrott.
Vice chefsåklagare Hans Ihrman har beslutat att den man som varit anhållen misstänkt för förberedelse till terroristbrott ska släppas.
Den man som är misstänkt för förberedelse till terroristbrott är fortsatt anhållen.
Åklagaren har gjort en framställan om att personen som är anhållen misstänkt för förberedelse till terroristbrott ska förordnas en försvarare av tingsrätten.
Den person som greps av Säkerhetspolisen under gårdagen har anhållits av åklagare.
Åklagarmyndigheten är medlem i Samverkansrådet mot terrorism. Den 18 november beslutade Säkerhetspolischef Anders Thornberg att höja hotnivån när det gäller terrorism riktad mot Sverige.
Åklagare på Riksenheten för säkerhetsmål har inlett en förundersökning om förberedelse till terroristbrott.
På tisdag den 17 november meddelar Skaraborgs tingsrätt dom i målet mot en 35-årig man som misstänks för mordet på en 17-årig flicka. I samband med detta finns åklagaren tillgänglig för media.
Kammaråklagare Pernilla Trimmel har i dag beslutat att häva anhållandet för den man som sedan i måndags suttit anhållen som skäligen misstänkt för mord och försök till mord i Hörby 1993.
Åtal för två fall av mord och grov mordbrand i Norrahammar, samt två fall av mord och grov mordbrand på Hökensås.
Vice chefsåklagare Henrik Olin kommer på tisdag den 10 november att väcka åtal mot två personer för två fall av våldtäkt i Strängnäs i augusti i år. Det ena brottet rubriceras som våldtäkt och det andra som grov våldtäkt.
Överklagandet gäller en fråga om förverkande i samband med att en person dömts för grovt narkotikabrott.
En person har i dag åtalats vid Attunda tingsrätt misstänkt för uppmaning, rekrytering och utbildning till terroristbrott. Brotten ska ha begåtts under perioden december 2013 till januari 2014, i Järfälla kommun.
Åklagaren har lagt ned förundersökningen mot samtliga fyra familjemedlemmar i Jönköping som i augusti hämtades in av polis, misstänkta för olaga frihetsberövande, våldtäkt, misshandel och olaga hot mot en 18-årig flicka från Montenegro.
Den misstänkte gärningsmannen har avlidit av sina skador och därför har förundersökningen tagits över av polisen igen.
Den 23 oktober lämnar vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm in stämningsansökan i Kinnekulleärendet till Skaraborgs tingsrätt. En 35-årig man misstänks för mordet på en ung flicka
Åtal har i dag väckts mot 17 personer i ett ärende om felaktigt utbetalda ersättningar till föreningar och privatpersoner från Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.
Medieåklagare är åklagare som har åtagit sig att vara särskilt tillgängliga för media. De kan ge fakta och förklara sammanhang, utifrån sin egen erfarenhet som åklagare.
Åtal i Kinnekulleärendet kommer preliminärt att kunna väckas fredag den 23 oktober.
En person sitter anhållen misstänkt för mord efter en händelse i Vallåkra utanför Helsingborg.
Två personer har i dag åtalats vid Solna tingsrätt misstänkta för grovt rån alternativt medhjälp till grovt rån. Rånet skedde den 24 maj i år i en guldsmedsbutik i Kista galleria.
I morgon fredag den 16 oktober lämnar vice chefsåklagare Eva Morén in åtalet för de två morden på Ikea i Västerås i augusti. Med anledning av detta bjuder Åklagarmyndigheten och Polisen in till en presskonferens.
Kommentar med anledning av att brittisk polis i dag meddelat att de dragit in den polisiära bevakningen av Ecuadors ambassad i London, där Julian Assange befinner sig.
Chefsåklagare Torsten Angervåg vid Åklagarkammaren i Norrköping har beslutat att släppa de fem personer som suttit anhållna misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse efter en sprängning i Hageby i Norrköping.
Den man som misstänks för mord i Klippan den 3 oktober begärs häktad vid Helsingborgs tingsrätt. Häktningsförhandlingen sker i dag fredag, klockan 16.00.
Kammaråklagare Magnus Ling är tillgänglig för media efter förhandlingens slut.
Chefsåklagare Pär Andersson håller pressträff fredag den 9 oktober med anledning av åtal för övergrepp mot barn i Kristianstad.
En man är i dag gripen och anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord på en kvinna i Klippan/Stidsvig den 3 oktober.
Riksåklagaren ger här en beskrivning av den roll som åklagarna på Riksenheten för säkerhetsmål har, samt redogör övergripande för resursfördelningen inom Åklagarmyndigheten i förhållande till Riksenheten.
En man åtalades för grov våldtäkt för att med våld och hot om våld ha utsatt en 15-årig flicka för först ett analt och därefter ett oralt samlag.
Vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm har lagt ned förundersökningen för den yngre brodern samt för kvinnan.
Kammaråklagare Magnus Ling i Kalmar har väckt åtal mot 19 personer för olaga intrång, grovt brott, för att man tagit sig in på området kring Oskarshamns kärnkraftverk. Rättegången börjar i dag den 5 oktober.
Riksåklagare Anders Perklev kommenterar löfte från Ann-Marie Begler om att ta itu med assistansbedrägerier.
Webbplatsen har uppdaterats med ny information om ärenden om barn med funktionshinder.
I dag tisdag den 29 september hålls häktningsförhandling klockan 14.30 i Norrköpings tingsrätt mot en man som är misstänkt för försök till mord i två fall.
Chefsåklagare Håkan Roswall vid Särskilda åklagarkammaren har beslutat att inte inleda förundersökning om vare sig vapenbrott eller tjänstefel mot den person som medförde ett skjutvapen till en konsert i Globen i söndags.
Riksåklagaren anser att försvårande omständigheter gör att en man bör dömas till livstids fängelse för mord istället för hovrättens tidsbestämda straff.
En person har idag häktats av Stockholms tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för människorov genom att ha fört bort en kvinna från Stockholm till en annan plats i landet och därefter hållit henne inspärrad.
En person har anhållits och begärts häktad för misstanke om människorov genom att ha fört bort en kvinna från Stockholm till en annan plats i landet och därefter hållit henne inspärrad.
Tolv personer har i dag åtalats vid Skaraborgs tingsrätt för inblandning i en omfattande narkotikaverksamhet i regionen. I utredningen har polisen beslagtagit 38 kilo amfetamin och stora mängder annan narkotika.
Utredningen om grovt narkotikabrott i Skövde är nu klar. Media välkomnas till en presskonferens där åklagare och polis kommer att berätta om utredningsarbetet och redogöra för omfattningen av åtalet.
Vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm kommer att begära ytterligare två veckors förlängning.
Kammaråklagare Liselott Herschend har nu väckt åtal mot den man som misstänks för att bland annat ha dödat sin nioåriga dotter i Bålsta den 9 juli.
Kammaråklagare Liselott Herschend har för avsikt att senast kl. 11.00 på måndag den 14 september väcka åtal mot den man som sitter häktad misstänkt för att bland annat ha dödat sin 9-åriga dotter i Bålsta den 9 juli i år.
I oktober 2013 omkom två personer som arbetade med att tömma en cistern med tjära vid en anläggning hos företaget Koksverket i Luleå (SSAB EMEA AB).
Chefsåklagare Kristian Agneklev har begärt en person häktad på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt.
En person anhölls idag av chefsåklagare Kristian Agneklev, Åklagarkammaren i Eskilstuna, på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt den 23 augusti.
En man har dömts för grovt barnpornografibrott bestående i innehav och spridning av ca en halv miljon bilder och 1600 filmer, varav ca 20 000 bilder och 408 filmer innehåller grovt material, bland annat bilder av verkliga övergrepp på mycket små barn.
Tre personer är anhållna misstänkta för mord på en kvinna den 7 september i Karlskrona. De misstänkta förnekar brott. Polisen arbetar nu vidare med förhör, teknisk undersökning och dörrknackning.
Kammaråklagare Hans-Jörgen Hanström vid Internationella åklagarkammaren Stockholm har i dag väckt åtal mot en man som misstänks för inbrott i fem svenska kyrkor under tiden 2010-2014, där ovärderliga medeltida föremål stulits.
Utredningen fortskrider, men vice chefsåklagare Eva Morén kan för närvarande inte ge någon information.
Åklagare vid Internationella åklagarkammaren Stockholm har i dag väckt åtal mot en 60-årig man för folkmord och grovt folkrättsbrott i Rwanda 1994. Detta är andra gången en svensk åklagare åtalar någon för brott begångna i samband med folkmordet i Rwanda.
Sida 1 (12)Nästa
Prenumerera på nyheter

Du kan prenumerera på nyheter per e-post från Åklagarmyndigheten

Registrera dig här.

RSS-flöde

Du har även möjlighet att prenumerera på Åklagarmyndighetens nyheter via RSS.

Prenumerera via denna länk.