Juriststudenter väljer Åklagarmyndigheten

Även 2020 placerar sig Åklagarmyndigheten i toppskiktet i den ranking som Sveriges juriststudenter gör av framtida arbetsgivare. I år placerade sig myndigheten på tredje plats.

Åklagarmyndigheten tredje mest attraktiva arbetsgivare bland juriststudenter år 2020

Listan över "Sveriges mest attraktiva arbetsgivare" tas varje år fram av företaget Universums s.k. företagsbarometer. Universum frågade nästan 24 000 studenter inom bl.a. ekonomi, teknik, data/it och juridik var de helst vill arbeta efter avslutade studier. Juriststudenterna valde Mannheimer Swartling advokatbyrå, FN och Åklagarmyndigheten som de tre arbetsgivare de helst skulle vilja arbeta för efter examen.

Liksom tidigare år är Åklagarmyndigheten den arbetsgivare inom rättsväsendet som lockar flest unga jurister. Polisen kom i år på femte plats, domstolsväsendet (notarie) på sjätte, domstolsväsendet (domare) på nionde, och Ekobrottsmyndigheten på sjuttonde plats.

Åklagarmyndigheten arbetar löpande med att föra ut kunskap om åklagaryrket till olika målgrupper och att stärka myndighetens varumärke som arbetsgivare.

 

Publicerad 2020-03-20

Nyheter från Åklagarmyndigheten

  • Korruption – ett hål svårt att ta sig upp ifrån

    I ett land genomsyrat av korruption utgår ofta medborgarna från att beslut fattas av mutade makthavare. Men det finns personer, tjänstemän och andra, som har mod att stå emot. De lever dock farligt. Chefsåklagare Martin Bresman berättar om vikten av att ta ett globalt ansvar för att vända utvecklingen och skydda demokratin.

    Läs mer
  • Myndigheternas samarbete ger effekt mot den kriminella ekonomin

    Det myndighetsgemensamma arbetet mot organiserad brottslighet gav effekt under 2023. Insatserna mot den kriminella ekonomin resulterade i de högsta utfallen för höjda skatter, stoppade bidrag och utmätta tillgångar hittills i satsningen. Det framgår av återrapporteringen till regeringen.

    Läs mer
  • Vrakplundring ledde till fängelsestraff

    Åklagare utreder många olika typer av brott. Fornminnesbrott handlar oftast om att fornlämningar i skog och mark har skadats, men ibland sker brotten långt ner under havsytan. Läs här om vrakplundring i Östersjön.

    Läs mer
  • Fler nyheter