Se den digitala pressträffen om beslut i åtalsfrågan i Palmeutredningen

Onsdagen den 10 juni klockan 9.30 höll Åklagarmyndigheten och Polismyndigheten en gemensam digital pressträff där chefsåklagare Krister Petersson meddelade sitt beslut och berättade om utredningen tillsammans med spaningsledare Hans Melander.

Pressträffen hölls digitalt med anledning av coronapandemin och sändes på myndigheternas ordinarie Youtubekanaler. Du kan se pressträffen på svenska här (Åklagarmyndighetens Youtubekanal).

 

 

 

 

Publicerad 2020-06-09

Nyheter från Åklagarmyndigheten

 • Utbildningsmaterial om åklagarens roll

  Ungdomars verklighet har varit utgångsläget för det här nya utbildningsmaterialet om åklagarens roll i rättsprocessen. Materialet riktar sig i första hand till elever på gymnasieskolor.

  Läs mer
 • Frysta och förverkade miljoner

  ”Några år i fängelse kan man stå ut med, för när man kommer ut väntar undangömda miljoner.” Så tänker många kriminella som åker fast, menar Helena Karlsson. Hennes uppgift som ekonom och åklagarrevisor är att se till att det inte finns några väntande miljoner. De ska frysas i samma sekund som polisen gör tillslaget. För brott ska aldrig löna sig.

  Läs mer
 • En välkommen reformering av vår rättsordning

  Riksåklagare Petra Lundh skriver i dag på DN Debatt om det aktuella riksdagsbeslutet som möjliggör användande av tidiga förhör som bevis. "En viktig pusselbit för att kunna lagföra även den mest allvarliga brottsligheten".

  Läs mer
 • Fler nyheter