Se den digitala pressträffen om beslut i åtalsfrågan i Palmeutredningen

Onsdagen den 10 juni klockan 9.30 höll Åklagarmyndigheten och Polismyndigheten en gemensam digital pressträff där chefsåklagare Krister Petersson meddelade sitt beslut och berättade om utredningen tillsammans med spaningsledare Hans Melander.

Pressträffen hölls digitalt med anledning av coronapandemin och sändes på myndigheternas ordinarie Youtubekanaler. Du kan se pressträffen på svenska här (Åklagarmyndighetens Youtubekanal).

 

 

 

 

Publicerad 2020-06-09

Nyheter från Åklagarmyndigheten

 • Åtal för sabotage mot blåljusverksamhet

  Den 1 januari i år blev det möjligt att väcka åtal för en ny brottsrubricering kallad sabotage mot blåljusverksamhet. Fram till och med juli månad hade åtal väckts av tio åklagarkammare på totalt 18 registrerade brottsmisstankar av den här typen.

  Läs mer
 • Digitalt riksåklagarmöte

  De årliga nordiska riksåklagarmötena brukar vara mycket uppskattade av deltagarna. Umgängestonen i Norden är informell, och länderna är tillräckligt lika varandra för att seminarier och diskussioner ska bli konstruktiva och givande för alla.

  Läs mer
 • Hovrätten frångick mängdresonemang i unik narkotikadom

  För första gången bedömer en hovrätt att ett narkotikabrott är synnerligen grovt trots att mängden cannabis som målet gäller inte är synnerligen stor. Egentligen går gränsen vid 250 kg för att det ska vara synnerligen grovt. I det här fallet kom hovrätten fram till att 45 kg cannabis hade odlats på fastigheten.

  Läs mer
 • Fler nyheter