Sex personer anhållna för synnerligen grovt narkotikabrott - uppdaterad

Publicerad: 2024-04-18 17:08:39

Åklagaren har i dag anhållit sex personer för synnerligen grovt narkotikabrott i Nynäshamn. Fem personer är misstänkta på sannolika skäl och en person är skäligen misstänkt för brottet. Fler frihetsberövanden kan inte uteslutas i nuläget.

Det var efter en större polisinsats och samverkan mellan Åklagarmyndigheten, Polismyndigheten och Tullverket som flera personer på torsdagen kunde gripas och därefter anhållas misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott. Brottet misstänks ha inträffat i ett hamnområde i Nynäshamn.

– Nästa steg i utredningen är informationsinhämtning och förhör med de anhållna tillsammans med försvarare. Senast på söndag kl. 12 kommer jag att fatta beslut om de anhållna ska begäras häktade eller försättas på fri fot, säger statsåklagare Andreas Nyberg som leder förundersökningen.

Åklagarmyndighetens ärendenummer: AM-60280-24.

Uppdatering lördag den 20 april, kl. 17.30:

Fem män häktades på sannolika skäl misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott. En man häktades på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till synnerligen grovt narkotikabrott. Samtliga häktades enligt häktningsframställningarna.

Två män är under 18 år, de andra fyra är i 20-årsåldern.

Ytterligare en man är begärd häktad. Häktningsförhandling sker troligen under söndagen.