Åklagarmyndighetens

En anhållen i mordärende i Sandviken

2018-03-08
En person har anhållits skäligen misstänkt för medhjälp till mord. Mordet skedde på Skolgatan i Sandviken måndag den 26 februari.

- Utredningen fortskrider och vi genomför bland annat vittnesförhör och tekniska undersökningar. Den anhållna personen ska förhöras, säger förundersökningsledare Peter Helsing.

En annan person har tidigare varit anhållen, också skäligen misstänkt för medhjälp till mord. Den personen släpptes på fri fot eftersom åklagaren bedömde att det inte fanns tillräckliga skäl till häktning.

Senast söndag den 11 mars klockan 12 ska åklagaren ta ställning till om den nu anhållna personen ska begäras häktad eller inte.

För att inte riskera att skada utredningen kan åklagaren för närvarande inte lämna någon ytterligare information om ärendet. När det finns mer information kommer den att kommuniceras.

Presstjänsten 010-562 50 20

Aktuella pressmeddelanden

  • Åtal för mord i Lekeryd, Jönköpings kommun

    2018-03-21 Kammaråklagare Adam Rullman vid Åklagarkammaren i Jönköping har i dag väckt åtal mot två män misstänkta för mord för på en 47-årig man i en mindre ort i Lekeryd i Jönköpings kommun i november 2017. Åtalet gäller två män, 52 och 65 år gamla.

  • Uppdatering om uppmärksammat mordärende i Arvika

    2018-03-20 I den återupptagna förundersökningen om mordet på en pojke i Arvika 1998 har det hållits förhör med en man som vid tidpunkten för brottet var under 15 år. Utredningen gällande honom är nu nedlagd med motiveringen att den inte ger mer. Han är därför att anse som oskyldig och utredningen såvitt avser hans identitet omfattas av sekretess.

  • Läs mer