Åklagarmyndighetens

En anhållen i mordärende i Sandviken

2018-03-08
En person har anhållits skäligen misstänkt för medhjälp till mord. Mordet skedde på Skolgatan i Sandviken måndag den 26 februari.

- Utredningen fortskrider och vi genomför bland annat vittnesförhör och tekniska undersökningar. Den anhållna personen ska förhöras, säger förundersökningsledare Peter Helsing.

En annan person har tidigare varit anhållen, också skäligen misstänkt för medhjälp till mord. Den personen släpptes på fri fot eftersom åklagaren bedömde att det inte fanns tillräckliga skäl till häktning.

Senast söndag den 11 mars klockan 12 ska åklagaren ta ställning till om den nu anhållna personen ska begäras häktad eller inte.

För att inte riskera att skada utredningen kan åklagaren för närvarande inte lämna någon ytterligare information om ärendet. När det finns mer information kommer den att kommuniceras.

Presstjänsten 010-562 50 20

Aktuella pressmeddelanden

 • Åtal för våldtäkt

  2018-06-12 Åklagaren har i dag väckt åtal mot den av media så kallade kulturprofilen för två fall av våldtäkt begångna mot en kvinna i Stockholm under 2011. Åklagaren finns tillgänglig per telefon under dagen.

 • Man begärs häktad för mord

  2018-06-11 En man begärs idag häktad vid Göteborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord i Högsbo den 8 mars 2018.

 • Dom meddelas i barnvåldtäktsärende

  2018-06-08 Malmö tingsrätt meddelar dom fredag den 8 maj klockan 11 i ett ärende där en 23-årig man är åtalad misstänkt för två fall av våldtäkt mot barn. Åklagaren kommer att vara tillgänglig för media i eftermiddag.

 • Dom i våldtäktsmål där tv-profil är åtalad

  2018-06-07 Fredag den 8 juni klockan 11 meddelar Attunda tingsrätt dom i ett ärende där en profil på TV4 är åtalad misstänkt för våldtäkt. Efter att dom meddelats kommer åklagaren vara tillgänglig för media.

 • Läs mer