Träffa åklagarna!

Vad roligt att du är intresserad av att åklagaryrket! Vi vill gärna lära känna juriststudenter och berätta om arbetet som åklagare.

Vi vet att det finns ett stort intresse för åklagaryrket bland juriststudenter och vi är väldigt stolta över att juriststudenterna år efter år röstar fram Åklagarmyndigheten till den av de mest attraktiva arbetsgivarna.

Vi vet också att många studenter ser åklagaryrket som ett spännande karriärval. För dig som antas till vår aspirantutbildning väntar ett omväxlande och viktigt arbete. Som åklagare är du i händelsernas centrum och gör en insats för samhället och för de som har utsatts för brott.

Det är viktigt för oss att träffa studenter för att berätta vad vi kan erbjuda. På den här sidan berättar vi om olika sätt vi kan mötas på. Vi ses!

Arbetsmarknadsdagar

På universitetens arbetsmarknadsdagar kan du som är juriststudent träffa åklagare och personalhandläggare från Åklagarmyndigheten. Passa på att ställa dina frågor om hur vardagen för en åklagare ser ut, om hur man blir åklagare och vilka karriärmöjligheter som finns.

Åklagarföreläsningar

Vi besöker gärna universitet och högskolor där det finns juristprogram. I samarbete med Juridiska föreningen arrangerar vi föreläsningar då åklagare berättar om t.ex. ett lokalt ärende eller något annat. Föreläsningarna äger oftast rum efter lektionstid. Är ni intresserade, ta kontakt med oss!

Studiebesök på Åklagarmyndigheten

Lite mindre grupper (upp till 30 personer) kan besöka oss på Åklagarmyndigheten. Vi tar oftast emot juriststudenter på huvudkontoret i Stockholm. Under ett par timmar får ni träffa åklagare och personalhandläggare. Programmet för besöket tas fram i samarbete med er. Besöken arrangeras tillsammans med Juridiska föreningen eller annan förening för juriststudenter. Kontakta oss om ni är intresserade!

Sociala medier

Du kan även få information om åklagaryrket via våra sociala medier. För närvarande finns Åklagarmyndigheten på Linkedin, Facebook, Instagram och X. Det finns dessutom flera filmer på Youtube och vi har ibland livesända föreläsningar för juriststudenter på Facebook.