Fakturera Åklagarmyndigheten

Åklagarmyndigheten använder e-fakturor för en effektivare och säkrare process kring hanteringen av fakturor, både för dig som leverantör och för oss som kund.

Enligt lag ska e-faktura användas

Enligt lagen om e-faktura till följd av offentlig upphandling (SFS 2018:1277) ska alla inköp, oavsett värde, som görs till följd av upphandlingslagarna LOU, LUF, LUFS eller LUK faktureras med e-faktura enligt formaten nedan.

Observera att PDF inte är ett godkänt format.

Ange referens/kostnadsställe i din faktura

Referensen till Åklagarmyndigheten består av en fyrställig sifferkod. Denna ska du som leverantör ange i ditt fakturasystem. Om du är osäker på vilken referens du ska ange, kontakta beställaren.

Fakturera i första hand via Peppol

Åklagarmyndigheten är ansluten till Peppol BIS Billing 3 som primär mottagning för elektronisk faktura (kredit och debet).

Vårt PEPPOL-ID: 0007:2021000084

Kom även ihåg att ange vår referens i fakturan.

Om du är osäker på om ni kan fakturera via Peppol, stäm av med er leverantör av ekonomi- eller faktureringssystem. Om ert system inte har stöd för Peppol, finns det många andra lösningar på marknaden för anslutning till Peppol.

Läs mer på peppol.eu.

Du som inte kan e-fakturera

Det finns ofta möjlighet att skapa e-faktura via befintliga affärs-/ekonomisystem. Hör med din systemleverantör. Faktureringstjänster kan också köpas via vissa företag för att åstadkomma samma sak, liksom installation av så kallad virtuell fakturaskrivare.

Se ovan vilka i format Åklagarmyndigheten kan ta emot fakturor.

Om ni inte har ett affärssystem eller inte redan är ansluten till en e-faktureringstjänst ska du använda fakturaportalen.

Organisationsnummer för Åklagarmyndigheten:
202100-0084

Kontakta oss vid frågor

Via e-post [email protected] eller telefon 010-562 65 60.