En av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare för jurister

Juriststudenterna har röstat fram Åklagarmyndigheten till plats två i Universums undersökning om Sveriges mest attraktiva arbetsgivare inom juridik. Det innebär att myndigheten har klättrat en placering sedan förra året.

– Det senaste året har vi startat en podd och ett Instagramkonto för att visa upp åklagaryrket på fler sätt. Vi har också lagt mer fokus på att visa juriststudenter hur de kan få in en fot hos oss här och nu – både som sommarnotarie under studietiden och som beredningsjurist direkt efter studierna. Att intresset har varit stort får vi ett kvitto på nu, säger Sofia Forsberg, biträdande personalchef på Åklagarmyndigheten.

Åklagarmyndigheten för löpande ut kunskap om åklagarens unika och starka ställning inom rättsväsendet. Det senaste året har myndigheten arbetat med att utöka myndighetens närvaro i digitala kanaler, bland annat genom podden ”Livet som åklagare” och ett nytt Instagramkonto. Samtidigt har myndigheten fortsatt att hålla föreläsningar för juriststudenter, bjuda in till studiebesök och närvara på mässor.

universum-2024.jpg

Sofia Forsberg på Universums prisutdelning 2024.

Publicerad 2024-03-22

Nyheter från Åklagarmyndigheten