En av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare för jurister

Juriststudenterna har röstat fram Åklagarmyndigheten till plats två i Universums undersökning om Sveriges mest attraktiva arbetsgivare inom juridik. Det innebär att myndigheten har klättrat en placering sedan förra året.

– Det senaste året har vi startat en podd och ett Instagramkonto för att visa upp åklagaryrket på fler sätt. Vi har också lagt mer fokus på att visa juriststudenter hur de kan få in en fot hos oss här och nu – både som sommarnotarie under studietiden och som beredningsjurist direkt efter studierna. Att intresset har varit stort får vi ett kvitto på nu, säger Sofia Forsberg, biträdande personalchef på Åklagarmyndigheten.

Åklagarmyndigheten för löpande ut kunskap om åklagarens unika och starka ställning inom rättsväsendet. Det senaste året har myndigheten arbetat med att utöka myndighetens närvaro i digitala kanaler, bland annat genom podden ”Livet som åklagare” och ett nytt Instagramkonto. Samtidigt har myndigheten fortsatt att hålla föreläsningar för juriststudenter, bjuda in till studiebesök och närvara på mässor.

universum-2024.jpg

Sofia Forsberg på Universums prisutdelning 2024.

Publicerad 2024-03-22

Nyheter från Åklagarmyndigheten

 • Ny lagstiftning ska underlätta för myndigheter att samverka mot arbetslivskriminalitet

  Utländska personer utnyttjas under usla arbetsvillkor på svenska arbetsmarknaden. Sedan 2018 pågår ett regeringsuppdrag där nio myndigheter samverkar för att komma åt sådan brottslighet, bland annat har sju regionala center mot arbetslivskriminalitet startats. Strikta sekretessregler har dock gjort det svårt för myndigheterna att dela information, men nu kan en ny lag underlätta för att fler anmälningar som leder till åtal görs.

  Läs mer
 • Köp inte en smuggelhund

  Funderar du på hund? Har du sett en gullig hundvalp på nätet? Se upp så du inte köper en smuggelhund. Kriminella gör stora vinster på illegal handel med hundar som föds upp och transporteras till Sverige under vidriga förhållanden.

  Läs mer
 • Lärorikt och spännande att jobba som sommarnotarie

  För tredje sommaren i rad tar Åklagarmyndigheten emot juriststudenter som sommarnotarier. Under några veckor får de inblick i hur det är att arbeta på en åklagarkammare och möjlighet att ta med sig värdefulla erfarenheter till studierna och det stundande arbetslivet. Två av årets sommarnotarier är Kazia Abdoula och Tammo Meijering, som arbetar på Åklagarkammaren i Falun.

  Läs mer
 • Barnfridsbrottet fyller tre år – barn går från att vara vittne till att bli målsägande

  Den 1 juli är det tre år sedan barnfridsbrottet infördes i Sverige och det har under perioden väckts totalt 4482 åtal. Brottet medförde att barn som bevittnar våld gått från att vara vittne till att bli målsägande. Oerhört viktigt enligt Eva-Marie Persson, överåklagare på Åklagarmyndigheten, eftersom ett barns upplevelse av våld mellan närstående vuxna kan medföra en ökad risk att uppleva eller bli utsatt för våld i vuxenrelationen.

  Läs mer
 • Fler nyheter