Lyssna på podden ”Livet som åklagare”

Hur ser livet som åklagare ut? Vad kan hända från att ett ärende landar på en åklagares bord till dess att förundersökningen läggs ner eller åtal väcks? Det och mycket mer får du veta i vår nya podd ”Livet som åklagare”.

Podden riktar sig till alla som är intresserade av hur det är att jobba som åklagare. I en serie på fyra delar lyfter vi olika vägar till att bli åklagare, bemöter fördomar om åklagaryrket och låter lyssnarna följa med åklagare från förundersökning till dom.

Avsnitten släpps varannan vecka från den 3 oktober.

Publicerad 2023-10-03

Nyheter från Åklagarmyndigheten

 • ”Som expert i utredningar gör man nytta”

  Åklagarmyndigheten har just nu ett 20-tal experter som är med i pågående statliga utredningar. Det är främst medarbetare som har särskild sakkunskap eller erfarenhet om ämnet som utreds. En av dem är senior åklagare Christoffer Östlind. Utmaningen? Att få en bra helhet som är till nytta för det praktiska åklagararbetet.

  Läs mer
 • Lagen om preventiv avlyssning utvidgas

  Den 1 oktober infördes nya regler om preventiva tvångsmedel. De kan riktas mot personer som ingår i den grova organiserade brottsligheten redan innan ett faktiskt brott har begåtts. Vice chefsåklagare Anna Svedin förklarar vad reglerna innebär.

  Läs mer
 • Fler nyheter