Många juriststudenter vill bli åklagare

Åklagare är ett yrke som många juriststudenter ser som ett attraktivt val. I år placerar sig Åklagarmyndigheten på tredje plats bland studenternas drömarbetsgivare, tätt efter Sveriges Domstolar och Mannheimer Swartling.

Varje år listar företaget Universum Sveriges mest attraktiva arbetsgivare bland studenter inom juridik och flera andra områden. I flera år har studenterna placerat Åklagarmyndigheten i toppen av listan, och 2023 är inget undantag.

– Vi är oerhört stolta över att vi år efter år ligger i toppskiktet bland juriststudenternas drömarbetsgivare, och vi arbetar aktivt med att nå ut till juriststudenter. Framöver kommer vi att ha ännu större fokus på att ge juriststudenter en inblick i en åklagares vardag och visa hur de kan få in en fot hos oss direkt efter sina studier, säger Sofia Forsberg, biträdande personalchef på Åklagarmyndigheten.

Åklagarmyndigheten har de senaste åren rekryterat många åklagare och kommer att fortsätta med det under de kommande åren. För att locka både studenter och yrkesverksamma jurister till åklagaryrket, arbetar myndigheten löpande med att föra ut kunskap om åklagarens unika och starka ställning inom rättsväsendet.

Vill du också bli en del av Åklagarmyndigheten? Läs mer här.

Sofia Forsberg, biträdande personalchef, på Universums prisutdelning 2023.

Publicerad 2023-03-23

Nyheter från Åklagarmyndigheten