Pappa häktad för mordbrand i Dalarö

Publicerad: 2013-10-03 14:38:00

Idag hölls häktningsförhandlingar vid Södertörns tingsrätt mot den man som i måndags morse greps och anhölls på Öland misstänkt för inblandning i händelsen i Dalarö i helgen där två barn omkom vid en brand i ett fritidshus.

Den misstänkte mannen är pappa till de två barn (två pojkar 3 och 5 år gamla) som omkom och även till det barn (en 7-årig ficka) som lyckades ta sig ut ur huset vid branden och som är fysiskt oskadd.

-Pappan är nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mord i två fall, mordförsök i ett fall samt för grov mordbrand. Han har erkänt att han tänt på huset och att han gör det för att ta livet av barnen. Vi har hållit ett flertal förhör med olika personer och fått redogörelser av händelseförloppet från både pappan och den överlevande flickan men mer exakt vad som framkommer i dessa kan vi inte kommentera ännu, säger kammaråklagare Henrik Attorps.

-Utredningen är fortfarande i ett tidigt skede och vi vill kunna jobba vidare brett och inte låsa oss vid ett spår genom att till exempel gå in på eventuella motiv till händelsen. Nu går utredningen vidare med fler förhör och fortsatt teknisk undersökning innan vi säkert kan säga vad som egentligen hänt och varför. Åtal ska vara väckt senast den 17 oktober men det är sannolikt att jag kommer att behöva begära förlängning för att resultatet av alla utredningsundersökningar ska hinna analyseras. Vid häktningsförhandlingen beslutades även att mannen ska genomgå en §7-undersökning, en så kallad liten sinnesundersökning.