Misstänkta i Jönköping släppta i dag

Publicerad: 2015-08-27 11:15:00

De två personer, far och son, som suttit häktade i Jönköping misstänkta för våldtäkt och misshandel, släpptes i dag. Förundersökningen och insamlingen av bevis fortsätter dock.

Bakgrunden är att en ung kvinna under våren flytt från familjens lägenhet och berättat för polisen att hon under ett halvår hållits inlåst, våldtagits och misshandlats av männen. Mamman och dottern i familjen misstänks för att ha varit delaktiga i det olaga frihetsberövandet. Båda kvinnorna har varit anhållna, men frigavs förra veckan.

Flickan är inte svensk medborgare och inte släkt med den misstänkta familjen. Hon uppger sig vara under 18 år. Pappan och sonen var häktade på den lägre misstankegraden, skälig misstanke. Pappan för två fall av våldtäkt och sonen för ett fall av våldtäkt och flera fall av misshandel.

- Männen släpps eftersom bevisläget inte förbättrats, säger kammaråklagare Anna Mårtensson. Frihetsberövandet var nödvändigt för att genomföra ett antal utredningsåtgärder men det bedöms ännu inte föreligga sannolika skäl för att männen begått de aktuella brotten. Utredningen kommer emellertid fortsätta och det bedöms inte att männen kommer kunna skada den.

I samband med att polisen grep de fyra familjemedlemmarna i lägenheten hittades en annan ung flicka med utländsk bakgrund där. En polisanmälan har upprättats och den fortsatta utredningen kommer att omfatta även brott mot henne.

Ingen ytterligare information kommer att lämnas för närvarande.

Presstjänsten010-562 50 20