Två frigivna i Finspångärende

Publicerad: 2015-12-22 14:25:00

De två män som varit anhållna sedan i söndags som skäligen misstänkta för mord i Finspång den 20 december 2015 har frigivits under eftermiddagen den 22 december.

De utredningsåtgärder som vidtagits sedan i söndags har resulterat i att misstankarna försvagats om att någon av de anhållna männen har orsakat kvinnans död. Rättsläkare har lämnat ett preliminärt utlåtande.

- Det finns i nuläget inte något som tyder på att ett brott ligger bakom kvinnans död. Vid en samlad bedömning finns det inte tillräckliga skäl för att begära någon av dem häktade. De båda männen har därför frigivits, säger kammaråklagare Anna Jakobsson.

Förundersökningen kommer att fortsätta. Några uttalanden om dödsorsaken kan inte att lämnas innan det rättsmedicinska yttrandet är klart. Inga brottsmisstankar kommer heller att skrivas av innan dess.

På grund av ett mycket ansträngt arbetsläge har kammaråklagare Anna Jakobsson för närvarande inte möjlighet att svara på frågor från media. Mer information kommer att publiceras så snart något nytt framkommer.