Död person påträffad söder om Sundsvall - uppdaterad

Publicerad: 2016-04-21 08:59:00

Under onsdagen påträffades en död kropp i Sundsvallstrakten. Det är med största sannolikhet den person som sedan den 4 april varit försvunnen från Gävle.

Identiteten är inte till fullo fastställd men polisens tekniker har varit på platsen och gjort en preliminär identifiering och brottsrubriceringen är nu mord. Sju personer sitter sedan tidigare häktade misstänkta för människorov och medhjälp för människorov i ärendet.

- Vi har inlett en förundersökning om mord och kommer under de kommande dagarna att fortsätta förhören med de misstänkta, säger Elisabeth Hermanrud, kammaråklagare vid Internationella åklagarkammaren i Stockholm.

Detta har hänt

Den 4 april drogs en man drogs in i en bil i centrala Gävle. Mannen fördes bort och har sedan dess varit eftersökt. Förra onsdagen den 13 april häktades en kvinna misstänkt för medhjälp till människorov. Fler personer anhölls och i fredags den 15 april häktades ytterligare sex personer misstänkta för människorov och medhjälp till människorov. Sju personer är häktade i ärendet.

Under gårdagen påträffades en avliden person söder om Sundsvall. Efter en teknisk undersökning på plats har en förundersökning om mord inletts.

Förundersökningen leds av Internationella åklagarkammaren i Stockholm.

Kontakt

Chefsåklagare Tora Holst finns tillgänglig för media i dag torsdag kl. 13-14, 010-562 54 65.

Eftersom utredningen är inne i ett intensivt skede kan inga ytterligare upplysningar lämnas innan dess.

Polisen söker vittnen och personer som har gjort iakttagelser

Läs mer på polisen.se här

Presstjänsten010-562 50 20