Uppdaterad: Pressträff – åtal om skjutningar på krog i Göteborg

Publicerad: 2016-04-28 14:05:00

På fredag den 29 april lämnar kammaråklagare Johan Udén in stämningsansökan om skjutningarna på en krog i mars 2015 på Hisingen i Göteborg. Flera personer åtalas för mord och medhjälp till mord, respektive försök till mord och medhjälp till försök till mord.

Två personer dödades och åtta skadades av skotten den 18 mars 2015. Åtalet omfattar även ytterligare ärenden, bland annat mordet på Väderkvarnsgatan i april 2015.

Förundersökningen är mycket omfattande och uppgår till drygt 12000 sidor. I samband med att den blir offentlig anordnas pressträff i Polishuset på Ernst Fontells plats. Då kommer bland andra kammaråklagarna Johan Udén, Ulrika Åberg, Niklas Högdén och chefen för polisens utredningsenhet, polismästare Robert Karlsson, att redogöra för delar av utredningsarbetet och åtalet.

Ett exemplar av förundersökningen (skiva) och stämningsansökan (papperskopia) delas ut per redaktion - under förutsättning att du har föranmält deltagande. Med hänsyn tagen till PUL, personuppgiftslagen, kan förundersökningen endast delas ut på plats och får inte lov att skickas digitalt.

Anmäl deltagande och om du vill ha förundersökningen till [email protected] senast på onsdag den 27 april klockan 16.00.

Åklagarna är tillgängliga på plats på pressträffen för att svara på frågor men har inte möjlighet att vara tillgängliga per telefon under dagen.

Välkomna!

Tid: Fredag den 29 april klockan 11.15 (samling 11.05)

Plats: Polishuset på Ernst Fontells plats i Göteborg i Hörsalen. Samling i Polishusets entré klockan 11.05.

Ta med presslegitimation eller intyg från din redaktion om att du arbetar som journalist/fotograf. Medarbetare från polisens kommunikationsenhet möter er i entrén.

Presstjänsten010-562 50 20