Ytterligare två begärda häktade och en försatt på fri fot

Publicerad: 2016-04-07 13:27:00

Åklagare begärde under förmiddagen idag två av de senast anhållna i det så kallade färjeärendet häktade vid Stockholms tingsrätt.
Ytterligare två begärda häktade och en försatt på fri fot

- De som nu begärts häktade är de män som senast anhölls på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt. När det gäller den tredje person som varit anhållen på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till grov våldtäkt, har jag alldeles nyss beslutat släppa honom. Misstankarna mot honom är helt nedlagda, säger kammaråklagare Angelica Runesson vid City åklagarkammare i Stockholm.Häktningsförhandlingarna mot de två anhållna männen är planerade att äga rum vid Stockholms tingsrätt kl 10.30 respektive kl 11.00 i morgon fredag. Kammaråklagare Kristin Morén på City åklagarkammare kommer att vara tillgänglig för kommentarer i direkt anslutning till häktningsförhandlingarnas slut (ca kl 11.30-12.00).

Tidigare händelser i ärendet:Natten mot torsdagen den 31 mars, anhölls fyra unga män i Värtahamnen i Stockholm misstänkta för grov våldtäkt ombord på en färja. Under torsdag kväll greps och anhölls ytterligare en man misstänkt för samma brott. Under fredag kväll den 1 april beslutade åklagare att häva anhållandet av två av de misstänkta. Dessa två män försattes på fri fot och mot dem finns inte längre några brottsmisstankar.Åklagare beslutade att begära tre av de anhållna häktade på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt. Häktningsförhandlingar genomfördes lördagen den 2 april och resulterade i häktning av två män på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt medan en av de misstänkta försattes på fri fot av tingsrätten. Misstankarna mot den man som släpptes kvarstår dock.Åtal mot de två misstänkta som häktades i lördags ska vara väckt senast fredagen den 15 april.

Kammaråklagare Angelica Runesson010-562 53 38Kammaråklagare Kristin Morén010-562 56 04Presstjänsten010-562 50 20