Häktningsframställan inlämnad i Norrköpingsärende

Publicerad: 2016-08-25 10:41:00

Idag lämnade kammaråklagare Anna Hjort vid Åklagarkammaren i Norrköping in häktningsframställan mot den 45-åriga man som tidigare i veckan anhölls på sannolika skäl misstänkt för mord i Norrköping i slutet av juni.

Under eftermiddagen ska ytterligare förhör med de två andra anhållna hållas. Åklagaren kommer därefter, senast under morgondagen, att besluta om även de ska begäras häktade eller inte.

Det var den 22 juni som en man påträffades död i en brinnande bil i Klockaretorpet i Norrköping. De tre personerna anhölls den 22 och 23 augusti. De anhållna är en 17-årig kvinna och två män, 25 och 45 år gamla. Alla tre är på sannolika skäl misstänkta för mord.

Polisen har genomfört en omfattande utredning, då kriminaltekniker och rättsläkare kopplades in initialt för att undersöka kroppen och fordonet. Den avlidnes kontakter tiden innan han hittades död har gjort att de nu anhållna personerna varit intressanta för polis och åklagare. Ytterligare kartläggning och utredning ledde fram till konkret brottsmisstanke som gjorde att åklagaren bedömde att de tre misstänkta skulle anhållas som misstänkta för mord.

Utredningen är i ett känsligt läge och åklagaren har inga ytterligare upplysningar att lämna i nuläget. Uppdatering kommer att ske i form av pressmeddelande när åklagaren bedömer att ny information kan lämnas.

Presstjänsten 010-562 50 20