Misstänkta i Skärblacka begärs inte häktade

Publicerad: 2016-08-10 10:02:00

De fyra män som varit anhållna misstänkta för grov misshandel i Skärblacka i Östergötland har i dag släppts av åklagare. Skälet är att det inte har gått att få en tillräckligt tydlig bild av händelseförloppet.

I söndags anhölls fyra män efter ett våldsamt bråk i Skärblacka utanför Norrköping. Chefsåklagare Torsten Angervåg har i dag beslutat att inte begära männen häktade.

- Vi har i dag en betydligt klarare bild av vad som hänt, men det finns fortfarande för många oklarheter i ett komplicerat händelseförlopp. Männen har lämnat motstridiga uppgifter, där man tonat ned sin egen delaktighet. Det finns flera alternativa skeenden och jag kan i dag inte presentera ett tillräckligt konkret händelseförlopp för domstolen, säger Torsten Angervåg.

Utredningen har konstaterat att ytterligare minst en och förmodligen två personer har varit inblandade i delar av händelserna. Dessa personer är inte identifierade.

Det har funnits uppgifter om att det skulle ha förekommit skottlossning i Skärblacka, men polisen har inte hittat några vapen och inte heller ammunition eller tomhylsor, vare sig på platsen eller vid husrannsakningar. Teorin är därför att de smällar som hördes kom från till exempel glaskrossning i samband med bråket.

- Männen är fortfarande misstänkta och utredningen fortsätter. Samtliga är kända av polisen sedan tidigare, men så vitt vi känner till är de inte medlemmar i några kriminella nätverk, säger Torsten Angervåg.

Polis och åklagare är fortfarande intresserade av att komma i kontakt med vittnen som kan hjälpa till att bringa klarhet i vad som hände i Skärblacka i söndags.

Torsten Angervåg

010-562 58 71