Tre personer anhållna efter tillslag mot tv-piratverksamhet i Malmö

Publicerad: 2016-08-23 13:55:00

Malmöpolisen genomförde idag tillslag mot ett bolag i Malmö efter misstankar om olovlig distribution av tv-sändningar. Tre personer med kopplingar till bolaget har anhållits.

- Utredningen startade med att tv-bolag, som äger rättigheterna till sändningarna, anmälde bolaget. De tre nu anhållna är misstänkta för brott mot upphovsrättslagen och avkodningslagen, säger förundersökningsledare, kammaråklagare Henrik Rasmusson.

Bolaget har sedan i vart fall 2013 sålt och distribuerat tv-kanaler till privatpersoner. Ett antal tv-kanaler från bland annat Turkiet och Saudiarabien misstänks ha distribuerats utan tillstånd från tv-bolagen. Flera personer som påträffats i bolagets lokaler har förhörts och tre personer med närmare kopplingar till bolaget, däribland ägaren, är anhållna.

- Vi misstänker att bolaget har avkodat och distribuerat totalt närmare 2000 kanaler från främst Mellanöstern och Nordafrika. Det handlar om en omfattande verksamhet, säger Henrik Rasmusson.

Teknisk undersökning har påbörjats i bolagets lokaler och kommer att fortsätta under morgondagen.

Kontakt:Kammaråklagare Henrik Rasmusson vid Internationella åklagarkammaren i Stockholm, telefon 010-562 54 45. Åklagaren finns tillgänglig idag tisdag fram till klockan 17.

Presstjänsten010-562 50 20