Uppdatering om Norrköpingsärende

Publicerad: 2016-08-24 15:33:00

Förhör har genomförts under dagen i utredningen där tre personer är anhållna misstänkta för mord i Norrköping i slutet av juni.- Samtliga tre misstänkta är fortsatt anhållna och nya förhör kommer att hållas med dem under torsdagen, säger förundersökningsledare Anna Hjort, kammaråklagare i Norrköping.

Det var den 22 juni som en man påträffades död i en brinnande bil i Klockaretorpet i Norrköping. De tre personerna anhölls den 22 och 23 augusti. De anhållna är en 17-årig kvinna och två män, 25 och 45 år gamla. Alla tre är på sannolika skäl misstänkta för mord.

Polisen har genomfört en omfattande utredning, då kriminaltekniker och rättsläkare kopplades in initialt för att undersöka kroppen och fordonet. Den avlidnes kontakter tiden innan han hittades död har gjort att de nu anhållna personerna varit intressanta för polis och åklagare. Ytterligare kartläggning och utredning ledde fram till konkret brottsmisstanke som gjorde att åklagaren bedömde att de tre misstänkta skulle anhållas som misstänkta för mord.

Tidsfristen för åklagaren att lämna in en häktningsframställan för den 45-årige anhållne mannen går ut i morgon, torsdag 25 augusti, klockan 12. För de andra två anhållna går tidsfristen ut på fredag klockan 12.

Utredningen är i ett känsligt läge och åklagaren har inga ytterligare upplysningar att lämna i nuläget. Uppdatering kommer att ske i form av pressmeddelande när åklagaren bedömer att ny information kan lämnas.

Presstjänsten010-562 50 20