Två män åtalas misstänkta för mordförsök i Malmö

Publicerad: 2016-06-28 08:42:00

Åtal har idag väckts i det så kallade Möllanärendet mot två personer som suttit häktade misstänkta för brott begångna den 9 mars 2014 på Möllan i Malmö.

En 32-årig man, som tidigare utlämnats från Ukraina, åtalas för mordförsök på en man och grov misshandel av en kvinna. Dessutom åtalas 32-åringen misstänkt för att tillsammans med en 29-årig man ha misshandlat en 27-årig man som i ett senare skede av händelseförloppet skadades så allvarligt att han låg nedsövd på sjukhus en tid. 29-åringen är, utöver misshandeln, misstänkt även för mordförsök på den 27-åriga mannen samt för misshandel av en 25-årig man. Totalt är det fyra målsäganden; tre män och en kvinna.

- Förundersökningen har pågått under en längre tid och omfattar många förhör och tekniska och medicinska undersökningar av olika slag. Mot bakgrund av vad som framkommit i förundersökningen är det min uppfattning att brott kan styrkas avseende de åtalade gärningarna, säger kammaråklagare Sofia Eilertsson Olsson.

I ärendet har sammanlagt fyra personer varit misstänkta. Misstankarna mot två av dessa personer har tidigare lagts ned då det inte kunnat styrkas att de begått brott. Nu återstår alltså endast misstankarna mot de två kvarvarande männen. Dessa två åtalas nu.

Förhandlingarna i Malmö tingsrätt beräknas påbörjas nästa vecka, pågå i fem dagar och i samband med att förhandlingarna avslutas kommer åklagaren att vara tillgänglig för media.

Målnummer i tingsrätten: B 2431-14.

Presstjänsten010-562 50 20