Pressträff om insatsen i Norrköping

Publicerad: 2016-11-10 17:03:00

Insatsen mot grov organiserad brottslighet i Norrköping är nu inne på sin andra dag. Här följer en uppdatering och en inbjudan till pressträff.

Den insats som Polismyndigheten genomför i Norrköping ihop med Ekobrottsmyndigheten och Åklagarmyndigheten är nu inne på dag två. Under dagen har ytterligare tillslag genomförts vilket innebär att det för tillfället finns 5 personer anhållna. Totalt är det 15 personer som har delgivits misstanke om brott under de två dagarna som insatsen pågått. Ytterligare personer har förhörts utan att vara misstänkta för brott.

- Insatsen har fortsatt att gå enligt plan och vi har nu en hel del utredningsåtgärder att jobba vidare på. Teknisk bevisning ska tas om hand och bearbetas samtidigt som all information som kommit in via förhör ska analyseras, säger Jan Hofvenstam sektionschef vid polisens sektion för aktionsgruppsverksamhet.

Kammaråklagare Katarina Folestad vid Internationella åklagarkammaren Stockholm har lämnat in en häktningsframställan mot två personer gällande organiserande av människosmuggling, grovt brott, till Norrköpings tingsrätt under eftermiddagen idag. Samma personer har även begärts häktade av kammaråklagare Karin Sandén vid Ekobrottsmyndigheten gällande grovt bokföringsbrott. Häktningsförhandlingarna sker i morgon eftermiddag.

Angående de övriga personerna som är frihetsberövade kommer beslut att tas av åklagare under morgondagen om de ska begäras häktade eller friges. Misstanken mot samtliga 15 kvarstår.

Inbjudan till pressträff

Under fredagen kommer Polismyndigheten, Ekobrottsmyndigheten och Åklagarmyndigheten att hålla en gemensam pressträff gällande insatsen. Pressträffen sker efter häktningsförhandlingarna.

Tid

Startar 16.00.

Plats

Polishuset i Norrköping, Rättssalen.

Medverkande

Kammaråklagare Katarina Folestad, Internationella åklagarkammaren.Kammaråklagare Karin Sandén/Susanne Hedberg Norén, Ekobrottsmyndigheten.Kommissarie Jan Hofvenstam, polisens sektion för aktionsgruppsverksamhet.

Presstjänsten010-562 50 20