Sju gripna efter tillslag mot grov organiserad brottslighet - uppdaterad

Publicerad: 2016-11-09 14:26:00

Vid en planerad insats i Norrköping har polisen gripit sju personer. Tillslagen var riktade mot grov organiserad brottslighet och görs i samverkan med flera myndigheter.

Under onsdagen inleddes en planerad insats mot grov organiserad brottslighet i Norrköping. Polisen har, ihop med Ekobrottsmyndigheten och Åklagarmyndigheten, slagit till mot ett flertal adresser och där gripit sju personer. Ytterligare personer är medtagna på förhör.

- Vi har hämtat in ett flertal personer som vi är intresserade av i det här ärendet så det rör sig om en planerad insats som helt och hållet är baserad på vår förundersökning, säger Jan Hofvenstam sektionschef vid polisens sektion för aktionsgruppsverksamhet.

Sammanlagt har sju personer gripits och sedan anhållits av åklagare. Dessutom har ett flertal personer tagits med till förhör. Det rör sig om både män och kvinnor i åldrarna 20-50 år som har frihetsberövats.

- Tillslaget har än så länge gått enligt plan. Nästa steg blir att förhöra de misstänkta som är anhållna. Dessutom ska vi analysera det material som beslagtagits vid dagens husrannsakningar, säger Jan Hofvenstam sektionschef vid polisens aktionsgruppsverksamhet.

Uppdatering klockan 20 onsdag:

Sammanlagt har 10 personer gripits och anhållits under dagen. För tillfället är 7 anhållna.Misstankarna rör grovt organiserande av människosmuggling och grovt bokföringsbrott.I morgon eftermiddag kommer åklagare besluta om personerna ska begäras häktade.Mer information om ärendet kommer senare i veckan.

Insatsen är ett samarbete mellan Åklagarmyndigheten, Ekobrottsmyndigheten samt Polismyndigheten.

Kontakt: Tommy Thorngren, pressansvarig, Polisen region Öst010-566 75 26