Huvudförhandling inleds om arbetsmiljöbrott på Kolmårdens djurpark

Publicerad: 2016-09-29 11:41:00

Fredag den 30 september inleds huvudförhandlingen i Norrköpings tingsrätt i målet där en anställd på Kolmårdens djurpark dödades av vargar 2012. Den tidigare zoologiska chefen för djurparken är åtalad för arbetsmiljöbrott, innefattande vållande till annans död, grovt brott. Efter första förhandlingsdagen är åklagarna tillgängliga för media.

Huvudförhandlingen i Norrköpings tingsrätt startar klockan 9 på fredag morgon. När fredagens förhandling är avslutad kommer åklagarna Jan Olof Andersson och Linda Schön vara tillgängliga för media på plats i tingsrätten. Under övriga tider på fredag kommer inte åklagarna att kunna svara på frågor från media. Beräknad sluttid för förhandlingen är klockan 16.30. Tiden kan komma att justeras.

Efter andra förhandlingsdagen, tisdag den 4 oktober, kommer åklagarna också att vara tillgängliga för media på plats i tingsrätten.

Jan Olof Andersson, kammaråklagare vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömålLinda Schön, kammaråklagare vid Åklagarkammaren i Jönköping

Kontakt:

Annika Collin, pressansvarig 010-562 50 15

Presstjänsten010-562 50 20