Pressträff – åtal i ärende om mord i Bromma

Publicerad: 2016-09-23 13:34:00

På torsdag den 29 september lämnar kammaråklagare Tobias Kudrén vid Västerorts åklagarkammare i Stockholm in stämningsansökan avseende mord. I samband med åtalet inbjuds media till pressträff.

Stämningsansökan avser ett uppmärksammat mord i Bromma i början av juni 2016 då en man misstänks ha mördat sin tidigare flickvän. Mannen åtalas även för grov fridskränkning bestående av bland annat misshandel, olaga hot och ofredande.

På pressträffen kommer kammaråklagare Tobias Kudrén redogöra för delar av utredningsarbetet och åtalet.

Ett exemplar av förundersökningen (cd-skiva) och stämningsansökan (papperskopia) delas ut per redaktion - under förutsättning att du har föranmält deltagande. Med hänsyn tagen till PUL, personuppgiftslagen, kan förundersökningen endast delas ut på plats och kan inte skickas digitalt.

Tid, plats och anmälanPressträffen äger rum torsdag 29 september klockan 10 i pressrummet, polishuset, Norra Agnegatan 33-37, ingång från Polishusparken.Anmäl dig till [email protected] senast tisdag den 27 september klockan 12. Ange då om din redaktion önskar förundersökningsprotokoll och stämningsansökan.

Ärendet som handläggs av riksåklagarens tillsynsavdelningÄrendet om hur förundersökningen initialt hanterades har överlämnats till riksåklagarens tillsynsavdelning. Det handlar om att kvinnan hade anmält mannen för hot och trakasserier. Mannen anhölls i sin frånvaro, men anhållan hävdes. Hanteringen är föremål för granskning och behandlas inte på pressträffen. Samma dag, torsdag den 29 september 10.30-12.30, är kammaråklagare Göran Kvist på tillsynsavdelningen tillgänglig per telefon för att svara på frågor rörande tillsynsavdelningens arbete. Däremot kommer inte information kunna lämnas om den pågående granskningen i det aktuella ärendet.

Kontakt:Göran Kvist 010-562 64 18, 10.30-12.30 torsdag 29 september

Presstjänsten010-562 50 20