En person skäligen misstänkt i samband med bussolyckan

Publicerad: 2017-04-05 07:03:00

En person är misstänkt för brott i samband med bussolyckan i Härjedalen i söndags morse.

Det var vid sjutiden på morgonen i söndags som en buss med 59 passagerare åkte av vägen strax söder om Sveg. Tre ungdomar avled omedelbart i samband med olyckan. Ett 25-tal ungdomar och vuxna vårdas eller har vårdats på olika sjukhus.

Polisen inledde en förundersökning om händelsen och i går lämnades förundersökningsledningen över till kammaråklagare Karin Johnsson Ryd vid åklagarkammaren i Östersund.

- Det är rutin vid den här typen av händelser att man inleder en förundersökning och att man bedriver en bred utredning. I det här fallet har jag gjort bedömningen att omständigheterna är sådana att det finns en misstanke om brott, säger Karin Johnsson Ryd.

Busschauffören kommer att delges misstanke om brott. Han är skäligen misstänkt för vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och vållande till annans död. Skäligen misstänkt är den lägre misstankegraden. Utredningen fortsätter med förhör bl.a. med busschauffören. När förhör kommer att hållas ärinte bestämt än, men så fort som möjligt.

Utredningen är i ett inledande skede och åklagaren har därför inga ytterligare upplysningar att lämna och kommer inte att vara tillgänglig för media under dagen. Så snart ny information finns kommer vi att lämna den på webbplatsen.

Presstjänsten

010-562 50 20