Anhållanden hävda

Publicerad: 2017-06-30 11:30:00

Åklagaren har i dag hävt anhållandena för två fall av mord i Mantorp i Östergötland.

Onsdag den 28 juni 2017 anhölls två personer såsom skäligen misstänkta för dubbelmordet av ett par i Mantorp som ägde rum någon gång under perioden 10-12 juni 2017. Chefsåklagare Pär Andersson i Linköping har idag hävt anhållandena.

- Det fanns en hel del olika omständigheter som gjorde att de här två personerna bedömdes som skäligen misstänkta. Efter att ha hört deras berättelser och även utfört flera kontroller har jag idag i samråd med polisen bestämt mig för att inte begära dem häktade, säger Pär Andersson.

Hittills i utredningen har cirka 450 förhör hållits och ett 20-tal polisanställda arbetar aktivt med förundersökningen. Ett stort antal personer har också DNA-topsats.

- Paret har utsatts för synnerligen grovt våld i samband med att de dödades och jakten på den eller de som har utfört detta brutala dåd fortsätter med oförminskad styrka. Vi kommer även framöver vara offensiva med tvångsmedel, säger Andersson.

Kontakt

Chefsåklagare Pär Andersson finns tillgänglig för frågor per telefon från och med kl.14 i dag fredag den 30 juni, 010-562 58 01.