Anhållna i ärende om svartklubb släppta

Publicerad: 2017-05-24 10:15:00

Åklagaren har beslutat att frige de fem personer som har varit anhållna efter ett tillslag mot en så kallad svartklubb i Norrköping.

Natten till söndag den 21 maj greps sju personer i samband med att polis genomförde en planerad husrannsakan i en misstänkt svartklubb i ett industriområde i Norrköping. Polisen tog sprit och öl i beslag. Åklagaren har i dag beslutat att frige samtliga fem personer som suttit anhållna sedan söndag kväll.

- Polisen har nu genomfört de utredningsåtgärder som behövde utföras för att säkra den bevisning som vi bedömer behövs för den fortsatta utredningen. Jag ansåg därför att jag inte behövde begära någon av de anhållna häktade, förklarar chefsåklagare Torsten Angervåg vid Åklagarkammaren i Norrköping.

Samtliga fem som har varit frihetsberövade är enligt Torsten Angervåg fortfarande misstänkta för olovlig försäljning av alkohol (grovt brott) och olovligt innehav av alkoholdrycker. De är också misstänkta för brott mot lotterilagen, eftersom de utan tillstånd har haft värdeautomater för spel i lokalen.

Förundersökningen kommer nu att fortsätta. Polis och åklagare ska sammanställa den tekniska undersökning som har gjorts i samband med husrannsakan och förhör och hantera den förhållandevis omfattande information de har fått in.

Kontakt

Chefsåklagare Torsten Angervåg är tillgänglig för media i dag onsdag kl. 13.30-14.30. Telefon 010-562 58 71

Presstjänsten

010-562 50 20