Förundersökning i Arvikaärende återupptas

Publicerad: 2017-05-08 10:50:00

Åklagarkammaren i Karlstad har i dag beslutat återuppta en förundersökning om mord i Arvika den 16 augusti 1998.

Förundersökningsledare i ärendet är chefsåklagare Niclas Wargrenmen även vice chefsåklagare Cecilia Aronsson på Åklagarkammaren i Karlstad kommer att bistå i arbetet.

-Jag har beslutat att återuppta förundersökningen då det i samband med den granskning av ärendet som SVT och DN gjort framkommit uppgifter som jag bedömer vara nya omständigheter som motiverar att förundersökningen återupptas, säger chefsåklagare Niclas Wargren.

Dessa uppgifter är bland annat de som kommit till uttryck i den framställan som försvararen skickade in till Åklagarmyndigheten i slutet av förra veckan med en begäran om ett återupptagande.

-Det är dock framför allt andra uppgifter som ligger till grund för mitt beslut att återuppta förundersökningen. Vad det är för uppgifter eller ens vad det är för typ av uppgifter kommer jag inte att kommentera ytterligare i nuläget. Nu råder förundersökningssekretess för att utredningen ska få de bästa möjliga förutsättningar att resultera i ett bra arbete, säger chefsåklagare Niclas Wargren.

Utredningsarbetet i ärendet kommer att samordnas av polisregion Bergslagen med utredare från polisområde Örebro och Dalarna samt med stöd av nationella operativa avdelningen (NOA).

KontaktChefsåklagare Niclas Wargren är tillgänglig för media i dag kl 13-16 på telefon 010-562 66 91.

Presstjänsten

010-562 50 20