Hävd häktning i ärende om mord i Bårslöv

Publicerad: 2017-05-22 09:00:00

Åklagare har i dag hävt häktningen för den person som misstänks för mord på en kvinna i Bårslöv utanför Helsingborg den 20 september 2016.

- Under förundersökningen har ett mycket stort antal förundersökningsåtgärder vidtagits. För att kunna väcka åtal måste jag på objektiva grunder vänta en fällande dom, säger kammaråklagare Cathrine Bengtsson vid Åklagarkammaren i Helsingborg.

- Jag har vid en mycket noggrann genomgång av utredningsmaterialet funnit att bevisningen inte håller för en fällande dom och att jag därför saknar tillräckliga skäl för åtal. Jag har inte lagt ned förundersökningen. Den som har varit häktad misstänkt för mordet är fortfarande misstänkt för brottet. Skälet till att förundersökningen fortfarande pågår är att ytterligare förundersökningsåtgärder ska vidtas. Jag bedömer dock att det är mycket osannolikt att dessa åtgärder kommer att stärka misstankarna i sådan utsträckning att tillräckliga skäl för ett åtal kommer att uppnås. Om så inte blir fallet och om förundersökningen inte tillförs nya uppgifter så kommer förundersökningen att läggas ned vid okänd tidpunkt framöver, säger Cathrine Bengtsson.

Åklagaren är tillgänglig för media i dag, måndag, klockan 11-12, tel 010-562 68 74.

Presstjänsten010-562 50 20