Tillslag mot svartklubb i Norrköping

Publicerad: 2017-05-21 17:08:00

Fem personer är anhållna efter ett tillslag mot en så kallad svartklubb i ett industriområde i Norrköping.

Natten till söndag den 21 maj genomförde polis en husrannsakan i en misstänkt svartklubb i ett industriområde i Norrköping. Insatsen var planerad och hade föregåtts av en längre tids spaning från polisens sida. Företrädare för Kronofogdemyndigheten ochräddningstjänsten vid Norrköpings kommun samverkade också med polisen. Ingripandet resulterade i att sju personer greps misstänkta för olovlig försäljning av alkohol (grovt brott) och olovligt innehav av alkoholdrycker. Polisen tog sprit och öl i beslag. Samtliga sju anhölls av åklagare under söndagens morgon. I samband med husrannsakan uppkom även misstankar om brott mot lotterilagen eftersom det anträffades värdeautomater för spel i lokalen och att det inte finns tillstånd för dessa.

Efter förnyade förhör har åklagaren beslutat att frige två personer. Fem personer är fortfarande anhållna eftersom åklagaren bedömer att dessa haft en central roll i verksamheten och misstänks för att aktivt driva klubben där det säljs alkohol utan tillstånd.

Åklagaren måste senast kl. 12.00 på onsdag den 24 maj besluta om de anhållna ska friges eller begäras häktade.

- Det går inte i dag att avgöra om jag kommer att begära någon av de anhållna häktade, säger chefsåklagare Torsten Angervåg vid Åklagarkammaren i Norrköping och förklarar att det är för tidigt att i dag kunna avgöra omfattningen av verksamheten.

- Det kommer behöva genomföras ytterligare förhör med de anhållna och med de personer som besökte lokalen för att köpa alkohol. Innan dessa förhör kan hållas ska polisen också gå igenom beslag och genomföra viss teknisk undersökning, förklarar Torsten Angervåg vidare.

Chefsåklagare Torsten Angervåg kan under söndagen inte ge ytterligare information. Mer information lämnas när det är möjligt.

Presstjänsten

010-562 50 20