Tre personer begärs häktade för mord i Hallonbergen

Publicerad: 2017-03-09 14:18:00

Tre unga män har begärts häktade på sannolika skäl misstänkta för mord på två personer i Hallonbergen norr om Stockholm i tisdags. Efter häktningsförhandlingarna kommer åklagaren att vara tillgänglig för media.

De avlidna personerna är en man och en kvinna som påträffades i och i anslutning till deras bostad. Kvinnan avled kort efter att polis kommit till platsen och mannen på Karolinska sjukhuset.

Tre män mellan 16 och 21 år anhölls i tisdags och är nu begärda häktade. En ytterligare person som delgavs misstanke släpptes samma dag och är numera helt avskriven från utredningen.

- Det finns dock omständigheter som tyder på att ytterligare en person har varit inblandad i händelsen, säger kammaråklagare Olof Calmvik.

Häktningsförhandlingar sker i Solna tingsrätt under fredag, tidpunkt ärännu inte bestämd. Efter avslutade förhandlingar är åklagaren tillgänglig för media på plats i tingsrätten.

Eftersom ärendet är i ett inledande skede har åklagaren inte möjlighet att svara på frågor innan häktningsförhandlingen.

Målnummer i Solna tingsrätt: B 1856 - 17

Presstjänsten 010-562 50 20