Kvinna misstänkt för mord i Perstorp släppt

Publicerad: 2017-11-15 14:28:00

Kammaråklagare Helene Jacobsson vid Åklagarkammaren i Helsingborg har under eftermiddagen i dag beslutat häva anhållandet av den kvinnasom sedan i måndags varit anhållen skäligen misstänkt för mord på en tvåårig pojke i Perstorp för sju år sedan.

En eventuell häktningsframställning mot kvinnan skulle ha ingetts till tingsrätten i ärendet senast kl. 12.00 torsdagen den 16 november men åklagaren har nu istället beslutat att häva anhållandet och försätta kvinnan på fri fot.

-Skälet till att jag inte begär kvinnan häktad är att hon endast är skäligen misstänkt för brottet, det vill säga den lägre misstankegraden. När någon häktas på denna lägre misstankegrad har polis och åklagare bara en vecka på sig för att stärka misstankarna till nivån "sannolika skäl". Utredningsläget är dock sådant att jag inte bedömer det som möjligt att stärka misstankarna och nå upp till sannolika skäl. Därmed finns det inte förutsättningar för ett fortsatt frihetsberövande och därför har jag hävt det så kallade utredningsanhållandet, säger kammaråklagare Helene Jacobsson och fortsätter:

-Misstankarna mot kvinnan kvarstår dock och vi är fortfarande intresserade av att få in uppgifter som kan vara relevanta för utredningen.

Det var i måndags den 13 november som en kvinna greps och anhölls som skäligen misstänkt för mord på ett barn i Perstorp under år 2010. Misstankarna mot kvinnan uppstod efter att nya uppgifter inkommit till polisen i ärendet.

KontaktKammaråklagare Helene Jacobsson vid Åklagarkammaren i Helsingborg är tillgänglig för media på telefon 010-562 68 87 mellan klockan 15.30 och 16.30 i dag.