Händelse i Ängelholm utreds som grovt olaga hot

Publicerad: 2017-10-23 13:51:00

Natten till söndag 22 oktober greps en 21-årig man efter att ha kastat två flaskor mot en nattklubb i Ängelholm i Skåne län. Ärendet utreds i nuläget med brottsrubriceringen grovt olaga hot.

Den misstänkte mannen är 21 år, tidigare ostraffad och har bott i Sverige i cirka 10 månader. Strax innan klockan ett på natten mot söndag slängde den misstänkte två flaskor mot nattklubben och greps strax därefter.

- Mannen hade ett bälte runt midjan med en sladd till en fjärrkontroll. Han hade också fler flaskor med sig, säger chefsåklagare Agnetha Hilding Qvarnström.

Flaskor som hittades utanför klubben är initialt testade, innehållet är okänt. Flaskorna som kastades in i lokalen gick sönder, vad dessa innehöll är i nuläget oklart men också de är testade.

- Han har gjort vissa medgivanden. Närmare om motivet vill jag inte gå in på, säger åklagaren.

Den misstänkte mannen är sedan tidigare anhållen och tidsfristen för åklagaren att begära mannen häktad går ut på onsdag 25 okt klockan 12.

Efter överenskommelse med den åklagare som hade ärendet inledningsvis har det nu lämnats över till riksenheten för säkerhetsmål.

Utredningen är fortfarande inne i ett tidigt skede vilket gör att åklagaren inte kan lämna några ytterligare kommentarer i ärendet.

Presstjänsten010-562 50 20