Anhållna i uppmärksammat ärende om människorov begärs inte häktade

Publicerad: 2017-09-29 09:46:00

Två män från Västerås, 46 och 53 år, greps och anhölls i tisdags, 26 september 2017, skäligen misstänkta för bland annat människorov. Kammaråklagare Jenny Alriksson har nu beslutat att männen inte ska begäras häktade. En av männen begärs däremot häktad för annan brottslighet.

Den 53-årige mannen är fortsatt skäligen misstänkt för mord alternativt människorov och brott mot griftefriden. Den 46-årige mannen är fortsatt skäligen misstänkt för brott mot griftefriden och skyddande av brottsling.

- Förundersökningen fortsätter med olika utredningsinsatser, bland annat analys av beslagtaget material och förhör. Misstankarna mot de båda männen kvarstår, säger kammaråklagare Jenny Alriksson.

Hon fortsätter:

- I nuläget kan vi inte kommentera vad vi letat efter eller vilka platser vi letat på, inte heller vilka fynd som gjorts. Det jag kan säga är att vi ännu inte hittat den försvunna kvinnan.

Den 46-årige mannen kommer idag att begäras häktad för annan brottslighet. Han är på sannolika skäl misstänkt för vapenbrott och narkotikabrott.

Inga ytterligare kommentarer i ärendet kan i nuläget lämnas.

Presstjänsten010-562 50 20