Två tidigare anhållna i Värnamoärende nu släppta på fri fot

Publicerad: 2018-04-29 19:22:00

Polis och åklagare i Jönköping har under helgen arbetat vidare med utredningen av den händelse i Värnamo i fredags eftermiddag som ledde till att ett flertal personer fick föras till sjukhus med framför allt skottskador och knivskador.

- Strax före klockan åtta i kväll beslutade jag att häva anhållandena för två av de misstänkta i ärendet och försätta dem på fri fot. Det gäller dels den person som var anhållen på sannolika skäl för vapenbrott, dels en av dem som varit anhållna misstänkta på sannolika skäl för försök till mord.

- Brottsmisstankarna mot dessa personer kvarstår men jag bedömer inte att de kan påverka utredningen längre. Det finns därför inte tillräckliga skäl att hålla dem fortsatt anhållna, säger kammaråklagare Jessica Andersson vid Åklagarkammaren i Jönköping.

Sju personer är fortsatt anhållna i ärendet på sannolika skäl misstänkta för försök till mord. Utredningen i ärendet går nu vidare med diverse tekniska analyser, fortsatta förhör med de misstänkta, vittnen och målsägande. Beslut om de anhållna personerna ska begäras häktade eller inte ska tas senast tisdagen den 1 maj klockan 12.

Åklagaren har ingen möjlighet att kommentera ärendet eller lämna ytterligare information i kväll eller innan beslut är taget i häktningsfrågorna. I samband med en eventuell kommande häktningsförhandling kommer dock åklagaren att vara tillgänglig för kommentarer i ärendet till media.

Se även tidigare utskickade pressmeddelanden nedan: Pressmeddelande eftermiddag 28/4

Pressmeddelande kväll 28/4