Uppdatering i ärende om misstänkt mord i Umeå

Publicerad: 2018-04-29 12:45:00

Under helgen har polis och åklagare i Umeå arbetat vidare med utredningen av det misstänkta mord som polisen larmades om i går förmiddag på en adress i området Ålidhem i Umeå.

-Status i ärendet just nu är att det finns två anhållna misstänkta för mord. Misstankarna har stärkts avseende en av dessa personer som nu är anhållen på sannolika skäl. Den andra personen är fortsatt anhållen på den lägre misstankegraden skälig misstanke.

-Anhållandet avseende den tredje misstänkta har jag i dag beslutat häva. Den personen är nu försatt på fri fot efter att misstankarna försvagats till följd av de uppgifter som hittills framkommit av polisens utredningarbete, säger kammaråklagare Stina Westman vid Åklagarkammaren i Umeå.

Då utredningen fortfarande är inne i ett tidigt skede och många utredningsåtgärder ännu inte är slutförda kan åklagaren inte lämna ytterligare upplysningar eller kommentarer kring händelsen. Så fort mer information kan lämnas så kommer denna att kommuniceras i ett pressmeddelande.Se även tidigare pressmeddelande i ärendet

Presstjänsten010-562 50 20