En person anhållen misstänkt för mord i Huskvarna

Publicerad: 2018-08-27 12:33:00

En person greps klockan 8.50 på måndagsmorgonen misstänkt för mord på en man, som anträffades död utomhus i ett grönområde i Huskvarna den 8 augusti. Initialt inleddes en förundersökning om vållande till annans död.

Efter ett preliminärt obduktionsbesked ändrades brottsrubriceringen till mord. En person anhölls på sannolika skäl misstänkt för mord i sin frånvaro under helgen och greps på måndagsmorgonen.

- Vi håller fortsatta förhör med flera inblandade personer. Teknisk undersökning genomförs också och Nationellt forensiskt centrum undersöker material. Exakt vilka fynd som finns går vi inte närmare in på med hänvisning till förundersökningssekretess, säger förundersökningsledare Linda Schön.

Om åklagaren väljer att begära personen häktad ska en häktningsframställan lämnas in till tingsrätten senast på torsdag den 30 augusti klockan 12.

- Utredningen är i ett inledande skede. För att säkerställa att förundersökningen ska kunna bedrivas rättssäkert och effektivt önskar vi att få arbeta ostört, säger förundersökningsledaren Linda Schön.

För närvarande har åklagaren inga ytterligare upplysningar att lämna. När det finns mer att kommunicera kommer det att meddelas via pressmeddelande.

Presstjänsten010-562 50 20