Särskilda åklagarkammaren och Polismyndighetens avdelning för särskilda utredningar bjuder in till medieseminarium

Publicerad: 2018-12-19 13:09:00

Hur arbetar åklagare och utredare vid avdelningen för särskilda utredningar när poliser och andra anställda inom rättsväsendet anmäls och utreds för brott? Under en förmiddag ger vi en allsidig belysning av hur arbetet går till och vilka överväganden som görs i mediekontakterna under en förundersökning.

Seminariet riktas främst till journalister, ledarskribenter och krönikörer som bevakar rättsområdet. Det här är ett kunskapshöjande seminarium där vi med hjälp av avslutande ärenden ger exempel och beskriver hur arbetet går till. Pågående förundersökningar kommer inte att diskuteras eller kommenteras.

Medverkande

Från Åklagarmyndigheten:Chef för Särskilda åklagarkammaren, överåklagare Anders JakobssonChefsåklagare Martin TidénFrån Polismyndigheten:Chef för avdelningen för särskilda utredningar, polisdirektör Ebba Sverne Arvill Polismästare Jan Carlsson

Tid och plats

Onsdag 9 januari kl. 9 - 11. Kaffe och macka finns från 8.45.

Åklagarmyndighetens huvudkontor, Östermalmsgatan 87C, 3 tr.

Anmälan

Hör gärna av dig till pressansvarig Annika Collin om du har frågor om seminariet, 010-562 50 15. Anmälan görs till [email protected]. Senast torsdag den 3 januari vill vi att du anmäler dig. Begränsat antal platser.

Åklagarmyndighetens presstjänst010-562 50 20