Flera anhållna i mordärende i Stenhagen den 18 augusti 2017

Publicerad: 2018-02-06 11:43:00

Kammaråklagare Thomas Forsberg vid Åklagarkammaren i Uppsala har i dag på förmiddagen beslutat anhålla en person på sannolika skäl misstänkt för mord. Även ytterligare personer är sedan förmiddagen anhållna av åklagare, skäligen misstänkta för medhjälp till mord i Stenhagen i Uppsala den 18 augusti 2017.

Under ett planerat tillslag i morse slog polisen till mot flera adresser i Uppsala och Gävle med anledning av mordet i Stenhagen i Uppsala den 18 augusti 2017. Polisen har eftersökt personer och föremål som kan sättas i samband med mordet.Vid tillslaget greps ett flertal personer som senare under förmiddagen också anhölls av åklagare. En av de anhållna är på sannolika skäl misstänkt för mord medan de övriga personerna som anhölls är skäligen misstänkta för medhjälp till mord. Samtliga anhållna är hemmahörande i Uppsala.Ianslutning till insatsen har polisen också hämtat ett par personer som kommer att förhöras som vittnen i utredningen.

- Inom ramen för operation Lynx har ett flertal och simultana insatser genomförts i Uppsala. Flera personer har frihetsberövats, säger Jale Poljarevius, kommenderingschef operation Lynx.

- Det här är resultatet av ett omfattande och väl utfört polisarbete där bland annat analys av övervakningsfilmer spelat en viktig roll, säger kammaråklagare Thomas Forsberg.Samtidigt understryker Thomas Forsberg att även om förundersökningen nu tagits vidare till en ny fas så är både polis och åklagare fortfarande intresserade av att komma i kontakt med fler vittnen som har gjort iakttagelser i anslutning till brottet.Nu närmast går utredningen vidare genom att utredare vid polisens rotel för grova brott i Uppsala kommer att genomföra förhör med de misstänkta.

Beslut om någon/några av de nu anhållna ska begäras häktade eller inte ska tas av åklagare senast på fredag klockan 12.

Presskontakt vid Åklagarkammaren i Uppsala

Magnus Berggren, 010-562 67 84

Presskontakt vid polisen i Uppsala

Lisa Sannervik, 010-567 70 37

Åklagarmyndighetens presstjänst010-562 50 20