Påminnelse: pressträff – åtal väcks för mord, mordförsök och olaga hot i Vetlanda

Publicerad: 2018-05-21 08:49:00

Tisdag den 22 maj väcker åklagarna åtal mot en man misstänkt för mord och mordförsök på två kvinnor på ett boende i Vetlanda den 20 februari i år samt för olaga hot mot en personal på boendet. Polis och åklagare håller pressträff och berättar om ärendet.

Gärningsmannen var granne till den avlidna kvinnan och det hade varit osämja mellan dem sedan sommaren 2017. De båda kvinnorna som utsatts för mord respektive mordförsök var systrar. Den aktuella natten var de på det LSS-boende där den nu avlidna kvinnan bodde. Det blev en ordväxling mellan systrarna och gärningsmannen. Med på platsen var även personal från LSS-boendet. Efter ordväxlingen hotades personalen med kniv, varefter gärningsmannen tog sig in i kvinnans lägenhet där han angrep de båda systrarna med kniv.

Stämningsansökan kommer att finnas tillgänglig vid pressträffen.

Tid, plats och anmälan

Pressträffen äger rum i Polishuset, Vallgatan 3-5 i Jönköping tisdag den 22 maj klockan 11.45. Samling 11.30 i polishusets reception. Anmäl dig till [email protected] senast måndag den 21 maj klockan 15.

Ta med presslegitimation eller motsvarande.

Medverkande:

Heléne Thomasson, kammaråklagare och förundersökningsledare Linda Schön, kammaråklagare har biträtt i förundersökningen Johan Frisk, kriminalkommissarie, utredningsledare

På pressträffen berättar de om ärendet. Tillfälle ges också till intervjuer. Före pressträffen har åklagarna inte möjlighet att ge några ytterligare upplysningar.

Målnummer i Eksjö tingsrätt: B 309-18

Presstjänsten010-562 50 20