Status i utredning om avlidet barn i Österåker - korrigerad

Publicerad: 2018-05-07 10:11:00

En person är anhållen misstänkt för mord alternativt barnadråp i Österåker.

Under söndagseftermiddagen larmades polis till en misstänkt brottsplats i Österåkers kommun norr om Stockholm med anledning av misstanke om barnadråp.

Efter ett inledande förhör beslutade jouråklagare strax före midnatt att anhålla en misstänkt person. En begäran om förordnande av offentlig försvarare lämnades in till Attunda tingsrätt natten mellan söndag och måndag. Den misstänkta personen kommer att förhöras tillsammans med sin försvarare under dagen i dag.

- Den här utredningen är inne i ett mycket tidigt och känsligt skede och förundersökningssekretess råder. Jag kan bekräfta så mycket som att ett litet barn hittats avlidet i Österåkers kommun och att en förundersökning om brott inletts. Jag kan också bekräfta att det finns en misstänkt person frihetsberövad för mord alternativt barnadråp. I övrigt kan jag inte säga mer i ärendet just nu, säger förundersökningsledaren, kammaråklagare Rickard Wahlqvist vid Norrorts åklagarkammare i Stockholm.

För att bedriva en så effektiv utredning som möjligt kan i nuläget inga ytterligare detaljer om det misstänkta brottet eller den frihetsberövades person att lämnas av åklagaren. Senast på onsdag klockan 12 måste åklagaren besluta om personen ska begäras häktad eller släppas på fri fot.

Presstjänsten010-562 50 20