Två män anhållna för mordförsök i Lycksele

Publicerad: 2018-03-17 10:22:00

I ärendet där en man i 30-årsåldern hittades skadad på torget i Lycksele sent i går eftermiddag är nu två personer anhållna misstänkta för försök till mord.

Enperson greps vid halvåtta tiden i går kväll och anhölls av jouråklagare strax före klockan tio som skäligen misstänkt för försök till mord, alltså den lägre misstankegraden.

En andra misstänkt gärningsman anhölls först i sin frånvaro sent i går kväll men kunde gripas strax efter midnatt. Den personen är nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, vilket är den högre misstankegraden.

-För att inte riskera att förstöra utredningen kan jag i nuläget inte gå in på så många detaljer i ärendet. Det jag trots allt kan säga är att de båda anhållna personerna är män i 30-årsåldern och hemmahörande i Lycksele kommun. Även brottsoffret är en man i 30-årsåldern. Utredningengårnu vidare med sedvanliga utredningsåtgärder såsomfortsatta förhör och olika tekniska undersökningar. Jag har under lördagsmorgonen också begärt offentliga försvarare för de båda misstänkta gärningsmännen, säger jouråklagaren.

Då förundersökningen fortfarande är i ett tidigt skede kan åklagaren inte kommentera ärendet ytterligare just nu. Så snartmer information i ärendetkan lämnasså kommer den att kommuniceras här.

Presstjänsten010-562 50 20