Uppdatering i ärende om skjutning i Göteborg

Publicerad: 2018-11-04 18:34:00

Under lördagskvällen utbröt skottlossning i en lokal i Mölnlycke. Ett flertal personer skadades i händelsen, vissa har fått skottskador medan andra fått knivskador och andra misshandelsskador. En person är allvarligt skadad och är nedsövd.

Ursprungligen frihetsberövades tretton personer för olika misstankar. En av dem är alltjämt inte förhörd, de övriga anhölls under lördagsmorgonen. En av dessa har släppts under eftermiddagen då misstankarna mot honom minskat.

Samtliga misstänkta är män mellan 25 och 50 år. Misstankarna mot de övriga kvarstår oförändrade: grov misshandel respektive försök till mord. Samtliga frihetsberövade är fortfarande enbart skäligen misstänkta.

- ------Ett stort antal poliser har arbetat med utredningen under söndagen och förhör med ett stort antal personer har genomförts. En teknisk undersökning av brottsplatsen har påbörjats men är inte avslutad. Utredningen är inriktad på att klargöra vad som inträffat. Det finns ännu inget klarlagt motiv till händelsen, säger vice chefsåklagare Karl-Erik Esbo.

Upprinnelsen till händelsen tycks vara en konflikt som antingen uppstått under kvällen eller funnits sedan tidigare mellan två olika grupperingar, den ena med anknytning till MC-gäng och den andra lokalt anknuten.

Senast klockan 12 på onsdag måste åklagaren besluta om att begära de anhållna personerna häktade eller inte.

Presstjänsten010-562 50 20