Man begärs häktad misstänkt för mord och grov misshandel - uppdaterad

Publicerad: 2018-10-12 18:32:00

En man i 25-årsåldern begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för mord på ett 3-årigt barn och för grov misshandel av ett 1-årigt barn. Åklagaren är tillgänglig efter häktningsförhandlingen.

På tisdagskvällen den 9 oktober inledde polisen en förundersökning gällande försök till mord efter att ett barn i 3-årsåldern kommit in till Skaraborgs Sjukhus med allvarliga skador. Under onsdagskvällen dödförklarades barnet och utredningen rubricerades om till mord.

En man i 25-årsåldern greps och anhölls senare på sannolika skäl misstänkt för mord. Denne person kommer under lördagen att begäras häktad för mord samt grov misshandel. I dagsläget har mannen även delgetts misstanke om grov misshandel mot ett 1-årigt barn i familjen.

Under fredagseftermiddagen har ytterligare en person varit anhållen och hörd i ärendet. Denna person är i nuläget släppt.

KontaktHäktningsförhandling kommer hållas i Skaraborgs tingsrätt lördag den 13 oktober kl 10. Efter häktningsförhandlingen kommer kammaråklagare Ylva Lundgren finnas på plats för media i tingsrätten.

Innan dess har åklagaren inte någon möjlighet att kommentera ärendet.

Tingsrättens målnummer: B 3875-18

Presstjänsten010-562 50 20