Lägesrapport om polisskjutning i Stockholm i augusti

Publicerad: 2018-09-12 08:29:00

Den 2 augusti sköts en 20-årig man till döds av polis. Förundersökningen pågår alltjämt.Det går inte att bedöma när förundersökningen avslutas. Fler förhör och andra utredningsåtgärder är inplanerade.

Iförundersökningen har rättsläkarutlåtande inhämtats och tekniska undersökningar har genomförts. Hittills har ett 90-tal förhör hållits. Under två dagar kommer det på plats att genomföras en analys av de spår som finns av kulbanor med utgångspunkt från skyttens placering och de skador som kulorna har gjort. Tidigare har syn på plats genomförts för att undersöka ljusförhållandena. Den har gjorts med utgångspunkt från väderleksförhållandena och tidpunkten för soluppgången den 2 augusti. En 3D-skanning har gjorts av platsen för att möjliggöra en animering av vissa delar av händelsen.

Åklagaren har inte möjlighet att vara tillgänglig för media. När ny information finns att lämnas kommer det att göras i ett pressmeddelande.

Förundersökningen leds av chefsåklagare vid Särskilda åklagarkammaren med stöd av utredare från Avdelningen för särskilda utredningar.

Presstjänsten010-562 50 20