Man begärd häktad misstänkt för våldtäkt

Publicerad: 2018-09-24 10:08:00

Den man som av media kallas för kulturprofilen har i dag på rättegångens sista dag i Stockholms tingsrätt begärts häktad av åklagaren. Rätten överlägger nu för att senare i dag kunna meddela sitt beslut i häktningsfrågan. Åklagaren är tillgänglig för media på plats.

Mannen är åtalad misstänkt för två fall av våldtäkt på en kvinna under 2011. Rättegången inleddes onsdag den 19 september och avslutades på måndagen. I sin plädering yrkade kammaråklagare Christina Voigt på tre års fängelse. Hon begärde även mannen häktad.

- Nu är förhandlingen avslutad och jag har yrkat på ett långt fängelsestraff. Det finns risk för att han lämnar landet för att undgå rättsväsendet. Dessutom är han fransk medborgare. Nu prövar tingsrätten om bevisningen mot honom håller. Om de kommer fram till det så ska de dessutom pröva om det finns tillräckliga skäl för att häkta honom, säger kammaråklagare Christina Voigt. När rätten har överlagt kommer de att meddela sitt beslut i häktningsfrågan. Tidpunkt för när det sker är inte känt.Målnummer i Stockholms tingsrätt B 15565-17

Presstjänsten010-562 50 20