Status i ärende om mord i Huskvarna

Publicerad: 2018-09-03 12:58:00

I torsdags beslutade Jönköpings tingsrätt att häkta en person såsom på sannolika skäl misstänkt för mord i Huskvarna den 8 augusti i år. Utredningen fortsätter nu med förhör och olika tekniska undersökningar. Media ombeds ha överseende med att inga intervjuer kommer att kunna genomföras den närmaste veckan.

-Nu behöver jag och polisen få möjlighet att koncentrera vår arbetstid på utredningen, säger åklagare Linda Schön. Det kommer att bli en omfattande utredning där många förhörspersoner är unga och där det ställs extra stora krav på att förhören genomförs på rätt sätt, fortsätter åklagaren. Media ombeds även ha förståelse för att polisen önskar genomföra förhör med vittnen i opåverkat skick.

-Att en person redan hörts av media kan påverka utredningen negativt, framhåller åklagare Linda Schön. Ur mitt perspektiv är det viktigaste att utredningen sker rättssäkert och att vi får ett gediget underlag som möjligt, fortsätter åklagaren. Alla som har information att lämna om ärendet ombeds kontakta polisen i Jönköping. För närvarande finns ingen ytterligare information i ärendet. Om läget skulle förändras kommer detta i första hand att kommuniceras genom ett pressmeddelande.

Se även länkar tilltidigare pressmeddelande i ärendet nedan: Pressmeddelande 27/8 Pressmeddelande 30/8

Presstjänsten010-562 50 20