Tidigare anhållen misstänkt för malmövåldtäkter har släppts fri

Publicerad: 2018-09-02 07:28:00

Den 38-årige man som greps och anhölls i fredags misstänkt för två grova våldtäkter i Malmö i maj och juni i år är inte längre misstänkt för brotten. Resultaten av de DNA-analyser som gjorts visar att det inte är rätt person som gripits.

I dag på söndagmorgonen kom resultaten av de DNA-analyser som åklagaren väntat på från NFC (Nationellt Forensiskt centrum) för att få besked om ifall den man som greps efter tips i Malmö i fredags är den person som är skyldig till de grova våldtäkterna i Malmö i början av sommaren.

-Resultaten av DNA-analyserna var negativa, vilket innebär att vi nu med säkerhet vet att det inte är den gripne 38-årige mannen som är den skyldige. Jag har nu på morgonen avskrivit alla misstankar mot mannen och försatt honom på fri fot, säger förundersökningsledaren kammaråklagare Ola Lavie på Malmö åklagarkammare.

-Nu arbetar vi vidare med det vi har i utredningen och tar gärna emot fortsatta tips från allmänheten som kan hjälpa oss att komma vidare, säger kammaråklagaren. Åklagarenhar i nuläget inte möjlighet att lämna ytterligare kommentarer i ärendet.

Presstjänsten010-562 50 20